Valborgs Kasse

2021/ Nyt sommerhus.

På en smal grund ud mod Svendborgsund har vi tegnet dette lille fristed til en lokal familie. Udvendigt er huset beklædt med sortmalet fer/not-beklædning, og indvendigt er vægge, lofter og indventer udført i lakeret birkefinér. Gulvene er udført som slebne betongulve. Projektet er udført sammen med bygherres datter, arkitekt Sidse Eskildsen.

Myrehøjvej

2021/

I dette projekt har vi opdateret et hus fra 60’erne.

Planløsningen er ændret markant med nyt køkken, entre, bryggers, toilet/bad, ny trappe og nye værelser.

I et projekt som dette, har vi startet med at flytte køkkenet til en ny og bedre placering. Hvor er lyset bedst? Hvordan fungerer køkkenet med det øvrige hus?

Rantzausmindevej

2020/

I dette projekt har vi arbejdet med små og præcise indgreb.

Projektet er en ombygning af en villa fra 80’erne, som oprindeligt er arkitekttegnet.

Selvom huset gennemgår en større forvandling med blandt andet nye gulve og lofter, har vi faktisk kun ændret ganske lidt i villaens oprindelige ide.

Villaen har et stort centralt ovenlys som skaber en akse hvori husets funktioner spejles. Under dette ovenlys er husets primære fællesrum placeret. Entre – køkken – spisetue.

Det nye køkken placeres i symmetriaksen. Højskabene i køkkenet integreres i væggen, så fællesrummet strammes op.

Et nyt baderum udføres i åben forbindelse med et master bedroom. En detalje der højt på ønskelisten for husets ejere. På toilettet kan man dog sidde i fred bag en dør.

Møllergade

2019/

Flere fotos følger…

Gammelt hus – nyt liv.

Med blandt andet nyt slebet betongulv, nyt køkken og nyt bad, får dette aldre byhus i Svendborg nyt liv.

Stevneskovvej

2019/

Vi har benyttet samme greb i dette projekt, som vi har benyttet os af i mange andre ombygninger. Flyttet køkkenet til en ny og bedre placering.

Det er nemlig ofte bare det der skal til. Og boligen kan pludselig åbne sig op og byde sig til på ny. Før vi begynder at overveje overflader, materialer, farver med mere, er det vigtigt at vi har placeret køkkenet rigtigt i forhold til resten af huset.

I dette projekt har det medført nogle dør- og vinduesændringer, så de nye opholdsarealer fungerer bedst muligt.

Vi har suppleret med 2 åbninger i etagedækket mellem køkkenet i stueetagen og stuen på 1. sal. I forbindelse med hullerne, er der bygget en klatrevæg. og I det ene værelse er der blevet plads til en specialbygget køjeseng.

Parkeringshus – Nordhavn

2019/

Konkurrenceforslag til facade og kantzone for et nyt P-hus i Nordhavnen i København. Konkurrencen er udskrevet af By og Havn, som også indkøbte forslaget.

By og Havn skriver: “Forslaget fremhæves for sit sanselige materialevalg hvor klassiske byggematerialer genfortolkes til et moderne og udsøgt stofligt udtryk, der i farvevalg og detaljering indskriver sig i Sundmolens Arkitektur.”

Konkurrencen er lavet i samarbejde med Thomas Nymann fra TN Consult.

3 villaer i Ollerup

2019/

Ned mod Ollerup Sø ligger en nyere udstykning med 8 matrikler. Her tegner vi på 3 huse på mellem 100m2 og 140m2.

Husene bliver formet ud fra nogle principper omkring generel anvendelighed.

Det er endnu ikke klart om husene skal sælges videre eller udlejes, så vi skal ramme et design, der kan begge dele.

I forhold til udlejning, er målgruppen ligeledes uafklaret, så husene skal anvendes af en bred gruppe beboere.

Et spændende projekt, som vi glæder os til at løse.

Villa på Dronningholmsvej

2019/

Dette er et hus som Henning bygger til sig selv og sin familie.

Huset er på mange måder en klassisk murermestervilla med en grundmuret konstruktion, en facade med røde maskinmursten og et tag af sorte skiferplader.

Dronningholmsvej i Svendborg er, som mange gader i de ældre bydele i landet, kendetegnet ved netop disse murermestervillaer. Med dette hus, har vi ønsket, at gadens og stedets nuværende karakter blot understreges af dette nye hus.

Huset bygges på en bakke. Der er omkring 4 meters terrænspring fra gaden ned mod haven. Mod gaden er huset således et almindeligt 1½ plans hus, mens der kommer en ekstra etage mod havesiden.

2 lejligheder på Bakkevej

2018/

Flere fotos følger…

På Bakkevej i Svendborg har vi arbejdet med at tilbageføre et enfamilieshus til et hus med 2 lejligheder. Huset er fra 1913 og oprindeligt bygget som et to-familieshus. De seneste år, har det dog fungeret som enfamilieshus.

Huset er på 2 fulde etager, med nærmest identiske grundplan, med 2 stuer en suite, et lille køkken, et soveværelse og et badeværelse.

På huset 1. sal har vi flyttet køkkenet ind i en af stuerne – det har vi gjort ofte i forbindelse med lejlighedsombygninger. I dette tilfælde for at få et større køkken med spiseplads og mulighed for at lave et ekstra værelse i det gamle køkken.

Køkkenet er udført som et simpelt IKEA-hack. Vi har benyttet deres egetræsfronter og suppleret med en egetræsbordplade og nogle specialprofilerede egetræslister som greb til skabe og skuffer. Vi synes det ser ret godt ud, og så var det ret billigt.

Villa i Rungsted

2010/

I dette projekt lavede vi en gennemgribende omdannelse af et parcelhus.

Egentligt var vores indgreb ganske lille, men det vi gjorde fik huset til at hænge meget bedre sammen og gjorde det mere lyst.

Vi flyttede lidt på køkkenet og inddrog en mellemgang, så køkkenet derved blev større og blev et bindeled mellem resten af husets rum. Vi tilføjede et nyt stort ovenlys, så den ellers mørke zone midt i huset forsvandt. Og så arbejdede vi med overflader og inventar, så huset fremstår lyst og lækkert.